Ko jaunu piedāvā formulas spēle “F1 2022”?

By | 2022-06-13T14:12:03+00:00 2022/06/06|PC|

F1 2022 (PC)

Jūlija pirmajā dienā nāks klajā ilgi gaidītais formulas simulators “F1 2022”. Spēli jau tagad var iegādāties šeit, turklāt pircējus, kas to pasūtīs pirms oficiālās iznākšanas, gaida salda iepazīšanās cena.

Pats par sevi saprotams, jaunākajā formulas simulatorā gaidāma virkne dažādu inovāciju. Aplūkosim, ko jaunu “F1 2022” piedāvā spēlētājiem. 

Jauna sacīkšu trase un atjaunotas automašīnas

Papildus fanu ierastajām F1 sacīkšu trasēm, “F1 2022” nāk klajā ar pilnīgi jaunu sacensību vietu – jauno “Miami International Autodrome” trasi, kur formulas pirmo reizi traucās tikai maija sākumā. Spēlē ietverti arī Spānijas, Abū Dabī un Austrālijas trasēs veiktie atjauninājumi. Tas nozīmē, ka savos uzvaras braucienos var doties pa ļoti reālām F1 sacīkšu trašu digitālajām kopijām.

Izmaiņas vērojamas ne tikai trasēs, bet arī automašīnās. Dažas no tām iekļautas ar formulām saistītajos noteikumos, padarot “F1 2022” automašīnu virsbūves šaurākas un īsākas. Un tā nebūt nav sīka detaļa, kuru neviens nepamanīs. Izmaiņas automašīnas virsbūvē tiešā veidā ietekmē to, kā mašīnas uzvedas trasē. Tāpēc pat pieredzējušiem spēlētājiem jau pazīstamās trasēs būs iespēja iemācīties jaunu braukšanas stilu, jo vecie triki ne vienmēr garantēs uzvaru.

Spēle jaunpienācējiem un lietpratējiem

“F1 2022” versijā vairāk nekā iepriekš tiek ņemti vērā spēlētāju dažādie prasmju līmeņi. My Team spēles stils šoreiz piedāvās vairākas izvēles, kas “F1 2022” padarīs pieejamāku jaunpienācējiem. Piemēram, pārvaldot savu F1 komandu, var izvēlēties no trim dažādiem budžeta veidiem – Newcomer, Challenger un Frontrunner. Ekspertiem tas ļaus pieredzēt patiešām sarežģītu spēli, toties jaunpienācējiem sniegs iespēju vingrināties savā tempā un spēli sākt no vienkāršākā grūtības līmeņa.

Arī “F1 2022” mākslīgais intelekts, kas veidots, ņemot vērā nepieciešamību rēķināties ar dažādajām spēlētāju vajadzībām, kontrolē to, kā uz trases darbojas datorbraucēji. Ir izveidota sistēma Adaptive AI, kas pielāgo “pretinieku” braukšanas prasmes atbilstoši spēlētāja līmenim. Spēle atpazīs pieredzējušu formulas dūzi un arī tā pretiniekus padarīs par profesionāļiem. Tie, kuriem “F1 2022” ir pirmā formulas spēle, braucienā dosies ar tādiem digitālo formulu pilotiem, kas piedāvā līdzvērtīgu konkurenci. Tātad tiek nodrošināts, ka absolūti visi “F1 2022” spēlētāji saņems tieši tādu spēles pieredzi, kas viņiem ir piemērota.

Pavisam jauns papildinājums “F1 2022” spēlē ir mītnes vieta F1 Life. Spēlētāji var piekļūt savai virtuālajai mītnes vietai, kur var demonstrēt spēles laikā atvērtās superautomašīnas, apģērbu un citus aksesuārus. Tas spēlētājiem ļaus piedzīvot valdzinošo F1 pilotu dzīvi.  

Un tas nav viss. Ja “F1 2022” paredzēts iegādāties jaudīgam datoram, tad ar HTC Vive vai Oculus Rift to var spēlēt virtuālajā realitātē. No iepriekšējām spēlēm atgriezts karjeras režīms uz 10 gadiem, iespēja spēlēt divatā un sacensties internetā ar spēlētājiem no visas pasaules. Gan jaunajiem, gan vecajiem formulas faniem garlaicīgi nebūs.