5 jaunas spēles, kuras noteikti 2022. gadā būtu jāizmēģina

By | 2022-01-12T10:17:35+00:00 2022/01/12|Konsoles, PC, Varia|

2022. gads solās būt lieliskām videospēlēm bagāts. Koronavīrusa pandēmijas dēļ vairāku lielo spēļu iznākšana no pagājušā gada tika pārcelta uz nākamo, un tas nozīmē, ka tagad mūs gaida īpaši produktīvs gads. Lūk, 5 jaunas videospēles, kuras 2022. gadā nevajadzētu palaist garām.



Elden Ring

Nav daudz videospēļu, kas gaidītas tikpat karsti kā “Elden Ring”. Uz jauno februāra spēli, ko izdevis uzņēmums “From Software”, kas izstrādājis arī skarbās spēles “Dark Souls”, “Bloodborne” un “Sekiro: Shadows Die Twice”, tiek liktas lielas cerības, un pirmie iespaidi liek noprast, ka “Elden Ring” ir tieši tas, ko gaida fani. Varbūt pat vairāk. Joprojām pamatā ir asais sižets, tikai tagad karte ir lielāka un daudzveidīgāka. Šķiet arī, ka, lai piesaistītu jaunus spēlētājus, spēles norise ir padarīta nedaudz vieglāka, taču tas nebūt nenozīmē, ka ceļojums būs medusmaize. Esi gatavs mirt, atkal un atkal, un atkal.

Horizon zero dawn forbidden west

Horizon Forbidden West

Uz vienu no šī gada lielākajām spēlēm ilgi vairs nav jāgaida: “Horizon Zero Dawn” turpinājums “Forbidden West” būs pieejams jau 18. februārī. Lai gan jaunais “Horizon” tiks izlaists arī PlayStation 4 konsolēm, jo īpaši aizraujoši to būs spēlēt uz PlayStation 5 konsolēm. No līdz šim ekskluzīvajām nākamās paaudzes PlayStation spēlēm lielākais kalibrs neapšaubāmi piemīt spēlei “Forbidden West”, un šo lielo hītu ar nepacietību gaida gan fani, gan “Sony”. Pagaidām šķiet, ka vilšanās pie apvāršņa nav redzama: karte ir lielāka un daudzveidīgāka, spēles darbību un ienaidnieku ir vairāk, grafika un animācija izskatās vizuāli ļoti pievilcīga. Un tad jau redzēs, kā vecākās paaudzes PlayStation 4 tehnoloģija ar “Forbidden West” tiks galā, taču PlayStation 5 īpašniekiem, visticamāk, tas būs kā saldais ēdiens.

Starfield

Tieši tā, “Skyrim” mājas studija “Bethesda” nāk klajā ar kārtējo lielo lomu spēli. Nav ko slēpt, pēc viduvējās spēles “Fallout 76” studijas “Bethesda” reputācija nav tā labākā, tomēr šķiet, ka ar “Starfield” iznākšanu tā cenšas no kursa nogājušo kuģi atkal dabūt uz pareizā ceļa. Atšķirībā no “Skyrim” “Starfield” darbība notiek kosmosā, kur spēlētāji nonāk karā starp divām lielākajām organizācijām, turklāt vēl 23. gadsimtā. PlayStation īpašniekiem “Starfield” diemžēl ies secen: “Bethesda” tagad pieder kompānijai “Microsoft”, tas nozīmē, ka “Starfield”, kas tiks izlaista novembrī, paredzēta spēlēšanai tikai datoros un Xbox konsolēs, un kopš izlaišanas dienas būs pieejama arī “Game Pass” spēļu pakalpojumu platformā.

Stalker 2 heart of chernobyl

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl

Tas ir mazs brīnums, ka aprīlī varēsim spēlēt vienas no pasaulē slavenāko spēļu sērijas jaunāko daļu. “S.T.A.L.K.E.R. 2” sākotnēji tika izziņots 2010. gadā, taču skandalozās Kickstarter kampaņas dēļ 2012. gadā spēles izstrāde pilnībā beidzās. Daudzi domāja, ka “S.T.A.L.K.E.R.” ir aizgājis zudībā uz visiem laikiem, bet 2018. gadā tā atkal parādījās ar nosaukumu “S.T.A.L.K.E.R. 2”. Šodien zinām, ka jauno “S.T.A.L.K.E.R.” varēs spēlēt tikai datoros un Xbox konsolēs un spēles izlaišanas dienā tā tiks ievietota arī Game Pass platformā. “S.T.A.L.K.E.R. 2” jo īpaši interesanta ir no tehniskā viedokļa, jo tā ir viena no pirmajām spēlēm, kas izstrādāta, izmantojot spēļu dzinēju Unreal Engine 5, kas uzrādījis vērā ņemamus rezultātus. Tas nozīmē, ka var sagaidīt lielisku grafiku, sevišķi krāšņus apgaismojuma risinājumus, kā arī lielāku un saturīgāku spēļu pasauli.

god of war ragnarok

God of War Ragnarök

2018. gadā iznākusī “God of War” ir neaizmirstama spēle un lielisks piemērs tam, kā iepūst dzīvību vecajā sērijā, kas spēļu faniem jau sākusi aizmirsties. Muskuļu kalns, sengrieķu slepkava Kratoss, nokļūst Skandināvijā un iejūtas tēva lomā, un kaut kādā mistiskā veidā tas viss izdodas, pateicoties lieliskajam stāstam un fantastiskajam raksturojumam. “Ragnarök” solās būt Kratosa jaunākā piedzīvojuma fināls. Tieši tā, jaunā “God of War” sāga nemaz nav triloģija, taču tas nebūt nav slikti. Ne vienmēr stāstu nepieciešams lieki pagarināt, ja visu svarīgo var pateikt divu spēļu ietvaros. Izstrādātāji nav atklājuši, kad “Ragnarök” būs pieejams PlayStation 5 un PlayStation 4 konsolēm. Tas, visticamāk, notiks gada beigās.