10 lieliskas action spēles

By | 2021-09-28T10:21:59+00:00 2021/09/28|PC, Varia|

10 lieliskas Action spēles

Kurš gan negribētu ik pa laikam aizbēgt no ikdienas rutīnas un paņemt likteni savās rokās, iejūtoties bezbailīga varoņa lomā? Aizrautība un asas izjūtas spēļu radītājiem visā spēļu vēsturē allaž bijuši galvenie atslēgvārdi. Tāpēc arī šodien vislielākais spēļu klāsts tiek piedāvāts tieši Action spēļu kategorijā. Mūsu piedāvājumā ir gandrīz 370 spēles, tādēļ izvēlēties jaunu spēli var būt diezgan grūts lēmums. Lūk, 10 populārākās Action spēles, kuras droši iesakām.

 

 

Bioshock Infinite

Metascore: 94/100
Lietotāju vērtējums: 8,6/10
Piemērota no 14 gadu vecuma

Bioshock Infinite, kas iznācis kā turpinājums spēļu pasaules klasiķiem Bioshock 1 un 2, neskatoties uz savu vecumu, vēl arvien ir spēle, kas spēj aizraut. FPS šaušanas spēle ar lieliskiem grafikas risinājumiem un sarežģītu uzbūvi solās piedāvāt patiesi saistošu un jautru izklaidi. Spēlē bijušā aģenta Booker DeWitti lomā vari doties piedzīvojumos kopā ar noslēpumaino varoni Elizabeti, lai palīdzētu viņai aizbēgt no zudušās pilsētas un atklāt tās neparastos noslēpumus. Varonim DeWitt uz sauszemes un debesīs zibenīgajās Sky-Line cīņās jāiemācās turēties pretī ienaidniekiem, izmantojot šim nolūkam neskaitāmus jaunus ieročus un spējas.

 

 

Overwatch

Metascore: 91/100
Lietotāju vērtējums: 6,5/10
Piemērota no 11 gadu vecuma

Šaušanas spēlēm ne vienmēr jābūt drūmi reālistiskām un nopietnām. Overwatch spēles grafika, kas līdzinās multfilmai, ir jautra un savdabīga. Tāpat kā lielākā daļa tiešsaistes spēļu, Overwatch koncepcija un stāsts ir vienkāršs. Uz komandas sadarbību balstītajā šaušanas spēlē kopīgiem spēkiem nepieciešams ieņemt vadības punktus vai savu vērtīgo kravu nogādāt uz galamērķi, kamēr pretējā komanda cenšas to iztraucēt. Savā komandā var izvēlēties biedrus ar dažādām prasmēm, kas sniedz daudz dažādu iespēju uzdevumu risināšanai.

 

 

Mortal Kombat 11

Metascore: 91/100
Lietotāju vērtējums: 5,9/10
Piemērota no 14 gadu vecuma

Mortal Kombat spēles jaunākajā epizodē var turpināt episko sāgu, kura tapusi jau 25 gadu garumā. Šajā laikietilpīgā kinematogrāfiskajā stāstā var ceļot laikā un mainīt tagadni caur niknām kaujām ar pagātnes nindžām, dieviem un monstriem. Neskatoties uz animācijas uzlabošanos, spēlē joprojām ir saglabātas nedaudz nedabiskās un neveiklās varoņu kustības, kas atsauc atmiņā iepriekšējo paaudžu versijas. Tā viennozīmīgi ir visaizraujošākā Mortal Kombat sērijas spēle, kas iznākusi līdz šim.

 

 

The Witcher 3: Wild Hunt

Metascore: 93/100
Lietotāju vērtējums: 9,4/10
Piemērota no 15 gadu vecuma

The Witcher 3 ir lomu spēle, kas apbur ar savu milzīgo atvērto pasauli, lieliskām ainavām, līdzsvarotu spēles veidu, detaļām bagātiem uzdevumiem un pārliecinošu stāstu. Medī asinskārus monstrus un vingrinies dažādās prasmēs ar dažādiem pretiniekiem. Izmanto gan sudraba zobenu, gan maģisko spēku, lai uzveiktu savus ienaidniekus. Pielāgošanās prasmes noteiks, vai kļūsi par medījumu vai mednieku. Esi gatavs upurēt savu parasto dzīvi, jo šī spēle ir tik aizraujoša, ka izmisīgi sāksi meklēt veidus, kā atrast desmitiem papildu stundu, lai atkal ļautos šīs spēles vilinājumam.

 

 

Red Dead Redemption 2

Metascore: 97/100
Lietotāju vērtējums: 8,5/10
Piemērota no 13 gadu vecuma

Red Dead Redemption 2 tiek uzskatīta par vienu no pasaulē labākajām atklātās pasaules spēlēm. Platforma Rockstar, izstrādājot šo spēli, uz oriģināluma un detaļu rēķina nav izgājusi ne uz kādiem kompromisiem. Tajā ir tik daudz ko darīt un atklāt! Spēles darbība notiek Amerikā, 1899. gadā. Ir sākušās mežonīgo rietumu ēras beigas, un likuma acis medī vēl pēdējos likumpārkāpējus. Kurš nepadosies, to gaida nāve.

 

 

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain

Metascore: 95/100
Lietotāju vērtējums: 7,5/10
Piemērota no 13 gadu vecuma

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain ir viena no labākajām stealth spēlēm, kurā nepieciešams slēpties un maskēties, lai izvairītos no pretiniekiem un pildītu misijas. Šī ir spēle ar labi sabalansētu atvērto pasauli, kas balstīta uz misijas principu un kuru var spēlēt gan vairākas bezmiega naktis pēc kārtas, gan tikai dažas reizes nedēļā, turklāt nezaudējot sparu un asumu. Spēle ir Metal Gear Solid spēļu sērijas jaunākā un vienlaikus vislabāk novērtētā epizode.

 

 

Grand Theft Auto V

Metascore: 96/100
Lietotāju vērtējums: 7,8/10
Piemērota no 13 gadu vecuma

Nav iespējams, ka mūsu spēļu TOP sarakstā nebūtu iekļauta GTA5! Un tā arī ir! GTA5 tiek uzskatīta par vienu no labākajām spēlēm pasaulē un līdz šim ir pārdotas vairāk nekā 150 miljons kopiju, spēli ierindojot 3. vietā pēc Tetris un Minecraft. Grand Theft Auto V ir daudzslāņaina piedzīvojumu spēle, kurā papildus misiju pildīšanai iespējams arī vienkārši brīvi iztrakoties, iemiesoties dažādu kolorītu varoņu tēlos un ļaut brīvu vaļu emocijām. Tā solās būt ne vien lieliska videospēle, bet tajā vērojama arī inteliģenta satīra ar asu mēli par mūsdienu amerikāņu sabiedrību. Spēlei ir 18+ vecuma ierobežojums, tajā var saskarties ar lamāšanos, kailumu un vardarbību, lai gan tas tiek pasniegts nereālā un mīkstinātā formā.

 

 

The Elder Scrolls V Skyrim

Metascore: 94/100
Lietotāju vērtējums: 8,4/10
Piemērota no 12 gadu vecuma

Elder Scrolls sērijas lomu spēles ir pazīstamas ar skaistiem vizuāliem skatiem un aizraujošu skaņas fonu, kas šo spēli padara par ļoti saistošu un patīkamu. Elder Scrolls V Skyrim nāca klajā 2010. gadā, tāpēc tai varbūt nav visizcilākā grafika RPG spēļu tirgū, tomēr, neskatoties uz to, tā arī šodien tiek uzskatīta par ļoti labu spēli. Tajā ir grūti justies pilnīgi apmierinātam – vienmēr atradīsies vēl kāds pildāms uzdevums, vēl viena neizpētīta teritorija, vēl viena prasme, kas būtu jāattīsta, un vēl kāds tauriņš, kas jānoķer. Tā ir aizraujoša spēle, kas ievelk izsmalcināti izstrādātā fantāziju telpā, kas pastāvīgi pārsteidz ar savu bagātīgo saturu.

 

 

Deus Ex: Human Revolution

Metascore: 90/100
Lietotāju vērtējums: 8,5/10
Piemērota no 14 gadu vecuma

Human Revolution on Deus Ex spēļu sērijas 3. spēle. Līdzīgi kā pirmajām daļām, Human Revolution FPS ir lomu spēle ar šaušanu, kas ļauj sasniegt savus mērķus dažādos veidos: ar tiešu vardarbību, ja tev tas patīk, ar lavīšanos un kļūšanu par neredzamu, ja tā ir tava spēcīgākā puse, ar plosīšanos un smagu lietu svaidīšanu, ja tev patīk iekrist slazdā un būt sakautam. Katra misija sniedz vairākas iespējas, kā sasniegt galamērķi, bet tempu, līdzekļus un stratēģiju ļaujot spēlētājam izraudzīties pašam.

 

 

Doom

Metascore: 85/100
Lietotāju vērtējums: 8,5/10
Piemērota no 18 gadu vecuma

Doom ir viena no leģendārākajām Action spēlēm, kurā jauna elpa iepūsta, pateicoties 2016. gadā izlaistajai versijai. Doom ir spēle, kas piedāvā tieši to, ko vien var sagaidīt no spēles, kura pilna ar piedzīvojumiem, skriešanu un šaušanu. Spēli var spēlēt gan vienatnē, gan vairākiem dalībniekiem, tā aizrauj no pirmā acu uzmetiena. Spēles uzbūve vairāk balstīta uz tempu nekā stāstu, tādēļ atkal un atkal nodrošinot spriedzi, atrodoties nākamajos grūtību līmeņos.

 

* Preču cena un pieejamība var mainīties bez iepriekšēja brīdinājuma.