Platforma Punktid.lv ir piesaistījusi 171 000€ lielas investīcijas

By | 2021-04-15T12:32:57+00:00 2021/04/14|Varia|
Hannes Niid

Hannes Niid

Pirmo reizi projekta Punktid.lv vēsturē esam piesaistījuši investīcijas 171 000€ apmērā, ko izmantosim, lai paplašinātos Latvijas tirgū. Kapitāls nāk no privātiem investoriem, kuru vidū ir arī viens no Igaunijas pazīstamākajiem tirgotājiem Marats Kasparovs.

“Pašlaik neapšaubāmi notiek geiminga uzplaukums.  Vai zinājāt, ka spēļu sektors ir lielāks nekā filmu un mūzikas sektors kopā? Es investēju tikai projektos, kuros saskatu milzīgu mērogu un iespējas,” savu lēmumu investēt komentēja vadošais investors Kasparovs.

Šobrīd mēs galvenokārt darbojamies Igaunijas tirgū, taču pamazām esam uzsākuši paplašināšanos arī kaimiņvalstu tirgos. Naudas piesaistes mērķis ir pārliecinoši ienākt Latvijas tirgū, kurā jau esam uzsākuši darbību ar saviem līdzekļiem.

“Līdz šim mēs esam auguši, balstoties uz savu kapitālu, un šādā veidā esam Igaunijā panākuši ļoti labus rezultātus. Lai gan šāds izaugsmes veids ir diezgan drošs un bez riska, tā mīnuss ir visai lēnais temps. Tāpēc, lai paplašinātos ārzemēs, mēs nolēmām pirmo reizi izmantot investoru palīdzību,” pastāstīja Punktid.lv vadītājs Hanness Nīds.

  1. gadā Punktid kā pirmie Igaunijas tirgū nāca klajā ar pakalpojumu, kas nodrošināja pilnīgi digitālu piegādi. Pēc pirkuma veikšanas uz klienta e-pastu tiek nosūtīts unikāls kods, ar kuru ir iespējams aktivizēt atbilstošu videospēli vai spēļu karti.

Kā nākamais mērķis tika izvēlēts Latvijas tirgus, jo tur ir iespējams atrisināt tās pašas problēmas, ar kurām saskaras Igaunijas lietotāji. “Pēc lielo spēļu platformu uzskatiem Baltijas valstis joprojām ir pabērnu lomā, un daudzi pakalpojumi šeit oficiāli netiek atbalstīti. Pie mums klienti var atrast sev piemērotus produktus un to izmantošanai detalizētas pamācības dzimtajā valodā,” Latvijas tirgus izvēli skaidroja Nīds.