“Change Invest” iegādājās Punktid.lv daļas, notiek gatavošanās “First North” listingam

By | 2021-07-29T16:10:06+00:00 2021/07/29|Uncategorized @lv, Varia|

Pēc martā notikušās naudas piesaistes kārtas uzņēmuma Punktid.lv darbībā jaunākā investora lomā iesaistījusies Igaunijas investīciju platforma “Change Invest”. Vasaras sākumā “Change Invest” nopirka daļas Punktid.ee projektā, vienlaikus ienesot arī pieredzi, kas tādējādi veicinās uzņēmuma paplašināšanos.

Kā norāda Punktid.ee vadītājs Hanness Nīds (Hannes Niid), “Change Invest” iesaistīšana liecina par uzticību projekta nākotnei. “Mums ir ārkārtīgi liels prieks redzēt mūsu investoru rindās tik pazīstamu spēlētāju kā “Change Invest”. Tas parāda, ka tam, ko mēs darām, un nākotnes perspektīvai ir ticība, tāpat tas pierāda, ka paplašināšanās un tirgus iespējas ir nopietni vērā ņemami aspekti. “Change Invest” kā investors mums ir lieliski piemērots, jo jēdzieni gaming un kripto ietver sevī diezgan tuvas nozares. Spēļu sektors plaukst un attīstās ar milzīgu joni, un stratēģiskais investors ar šādu izaugsmes pieredzi sniedz mums nenovērtējamu zināšanu bagātību,” saka Nīds. “Gads mums ir bijis notikumiem bagāts, un vēl aizraujošāks laiks vēl tikai priekšā – gada otrajā pusē, ap oktobri vai novembri, kad plānojam “Nasdaq First North” listingu!”

Jaunuzņēmums Punktid.lv, kas Igaunijā ir datorspēļu starpnieks, darbojas galvenokārt Igaunijas tirgū, bet pamazām sāk paplašināties arī kaimiņvalstu tirgos. Naudas piesaistes mērķis ir pārliecinoši ienākt Baltijas un Ukrainas tirgū, kurā jau esam uzsākuši darbību ar saviem līdzekļiem. Gada sākumā uzņēmumā Punktid.ee investēja arī pazīstamais investors Marats Kasparovs (Marat Kasparov).

Kristjans Kangro (Kristjan Kangro) “Change Invest” izpilddirektors piebilst: “Neatkarīgi no tā, vai tas ir daudzsološs jaunuzņēmums vai liels, veiksmīgs uzņēmums, esam priecīgi atbalstīt tā inovatīvo virzienu. Laiku pa laikam satiekamies ar komandām, kurām patiesi ticam, un palīdzam tām ar padomu un pieredzi. Punktid.ee 2009. gadā kļuva par vienu no pirmajiem interneta veikaliem Igaunijā, kas preci piegādāja digitāli. Šobrīd uzņēmums ir viens no lielākajiem spēlētājiem savā nozarē. Uzņēmuma izaugsme, apņēmība un spēcīgā kopības sajūta rezonēja ar mums.”

Punktid.lv kopš darbības pirmsākumiem ar katru gadu ir attīstījies, un 2021. gads prognozē apgrozījumu ar saviem līdzekļiem aptuveni 2,2-2,4 miljonu eiro apmērā.