Kāpēc nevar aktivizēt Xbox Live Gold kodu?

By | 2023-09-15T11:02:20+00:00 2019/10/17|Konsoles, Noderīgi, Xbox|

Xbox piedāvā ļoti labas spēļu konsoles, taču to bieži mainīgās reģiona prasības vienmēr ir sagādājušas galvassāpes Latvijas lietotājiem, jo neviena Baltijas valsts netiek atbalstīta kā oficiāls lietošanas reģions. Tas nozīmē, ka, piemēram, lai izmantotu pakalpojumu Xbox Live Gold, lietotājiem ir jāreģistrē konts citā reģionā. Tomēr dalība Live Gold ir svarīga, ja vēlaties spēlēt tiešsaistē, ne tikai viena spēlētāja spēles.

Atšķirībā no PlayStation Xbox reģionu sistēma ir padarīta ļoti sarežģīta, un koda aktivizēšanu kavē daudzi faktoru. Zemāk ir apkopotas trīs darbības, ko jums vajadzētu pārskatīt savā kontā. Pievienojam arī saites uz detalizētām pamācībām par to, kā atrisināt iespējamās problēmas.

1 – Vai jūsu Xbox konts ir pareizajā reģionā?

Kā minēts iepriekš, Latvijas reģionu Xbox oficiāli neatbalsta, tāpēc vietējie spēlētāji lielākoties izmanto ASV, Lielbritānijas vai Somijas reģionu. Pārbaudiet sava Xbox konta reģionu šādi:

• Ieejiet savā kontā ar vietnes account.microsoft.com starpniecību
• Dodieties uz tīmekļa vietni https://live.xbox.com/AccountMigration
• Apskatieties adrešu joslā, kuras valsts saīsinājums tur ir norādīts: lv-LV nozīmē, ka valoda (saīsināti “lv”) ir latviešu un reģions (saīsināti “LV”) ir Latvija. Saīsinājums en-IE nozīmē, ka valoda ir angļu un reģions ir Īrija, savukārt saīsinājums en-US nozīmē, ka valoda ir angļu un reģions ir ASV utt.

Ja jūsu konts ir reģistrēts Latvijas reģionā, lasiet instrukciju par reģiona maiņu šeit: Kā izmantot Xbox Live Gold pakalpojumu Latvijā

2 – Vai Microsoft konta reģions atbilst Xbox kontam?

Iepriekš pietika vien ar Xbox konta reģiona nomainīšanu, taču atbilstoši nesen veiktajām sistēmas izmaiņām ir nepieciešams, lai arī saistītais Microsoft konts būtu reģistrēts tajā pašā reģionā.

Piemēram, pieņemsim, ka jūsu “Xbox” konta reģions ir reģistrēts Apvienotajā Karalistē (UK). Taču, kad dodaties uz lapu https://redeem.microsoft.com aktivizēt kodu, iekavās aiz jūsu e-pasta adreses ir norādīta Latvija un parādās paziņojums, ka kods ir jāaktivizē “Xbox” konsolē. Mēģinot aktivizēt kodu konsolē, tas neizdodas, jo kontā ir radies konflikts starp diviem reģioniem.

Skatiet pamācību soli pa solim par šīs problēmas novēršanu šeit: Kā atrisināt Xbox konta reģiona problēmas?

3 – Vai jūsu IP adrese kavē aktivizēšanu?

Runa ir par jaunāko Xbox atjauninājumu, kur papildus iepriekšminētajām prasībām pievienota arī IP adreses prasība. Jūsu IP adresei nav jābūt tieši tādai pašai, kāda ir Xbox kontam, taču tai joprojām jābūt vienā no atbalstītajiem reģioniem (visu reģionu sarakstu varat atrast šeit: Xbox Live Gold oficiālie reģioni).

To, ka problēma ir saistīta ar IP adresi, varat saprast no kļūdas ziņojuma, ja tajā teikts, ka kods ir nopirkts citā reģionā un to nevar izmantot:

Xbox Live Gold Latvija IP VPN

Tā kā tas ir maksas pakalpojums, tad mēs esam izveidojuši savu kontu, lai Jums pašiem nebūtu jāpērk pakalpojums. Mēs jums sniegsim konta informāciju, ko varat izmantot, lai izmantotu kodu:

    1. Lejupielādēt NordVPN: https://nordvpn.com/download/
    2. Piesakieties, izmantojot šādu informāciju: Lietotāja vārds: [email protected] Parole: OTQ183JO
    3. Ierakstiet meklēšanas lodziņā United Kingdom un noklikšķiniet uz valsts nosaukuma. Programma jums piešķirs jaunu IP adresi (pamatojoties uz mūsu testiem, Apvienotā Karaliste darbojas visos reģionos).
    4. Mēģiniet izmantot Xbox Live Gold kodu vietnē https://redeem.microsoft.com/.

Kad esat izmantojis kodu, vienkārši noklikšķiniet uz “Atvienoties un iziet no konta”.

Lūdzu, apstipriniet, vai jums izdevās veiksmīgi izmantot kodu šādā veidā?

Kā atrisināt IP adreses problēmu, lasiet šeit: Kā izmantot VPN, lai aktivizētu Xbox Live Gold?


Xbox Live Gold jūs varat iegādāties vietnē Punktid.lv