Kā izmantot Xbox Live Gold pakalpojumu Latvijā

By | 2019-09-30T17:15:04+00:00 2019/03/06|Konsoles, Noderīgi, Xbox|

“Xbox” piedāvā saviem klientiem iespēju kļūt par “Xbox Live Gold” biedriem, kas ļauj spēlēt tiešsaistē ar draugiem un paziņām visā pasaulē. Turklāt biedriem katru mēnesi tiek piedāvātas dažādas bezmaksas spēles un ekskluzīvas atlaides. Diemžēl šis pakalpojums ir pieejams tikai “Xbox” akceptētos reģionos, kuriem nepieder ne Latvija, ne arī citas Baltijas valstis.

Kādā veidā Latvijas lietotājiem iespējams šo pakalpojumu izmantot? Par laimi, risinājums ir diezgan vienkāršs – savs “Xbox” konts ir jāsaglabā kādā citā reģionā. Visvieglāk ir kontu reģistrēt pareizajā reģionā tūlīt pēc tā izveides, taču reģionu ir iespējams nepieciešamības gadījumā izmainīt arī vēlāk.

Pilno sarakstu ar “Microsoft” akceptētajiem reģioniem var atrast šeit..

Kādā reģionā ir mans pašreizējais “Xbox” konts?

• Ieejiet savā kontā ar vietnes account.microsoft.com starpniecību
• Dodieties uz tīmekļa vietni https://live.xbox.com/AccountMigration
• Apskatieties adrešu joslā, kuras valsts saīsinājums tur ir norādīts: lv-LV nozīmē, ka valoda (saīsināti “lv”) ir latviešu un reģions (saīsināti “LV”) ir Latvija. Saīsinājums en-IE nozīmē, ka valoda ir angļu un reģions ir Īrija, savukārt saīsinājums en-US nozīmē, ka valoda ir angļu un reģions ir ASV utt.

Kā iespējams nomainīt sava “Xbox” reģionu?

Ja kontu esat jau izveidojis un taisīt jaunu nevēlaties, tad konta reģionu ir iespējams arī mainīt.

• Dodieties uz tīmekļa vietni https://live.xbox.com/AccountMigration
• Piesakieties lietotāja kontā, kuru vēlaties pārcelt uz citu reģionu
• Lapas apakšā uzklikšķiniet uz pogas “Next
• Lapā “Moving your Xbox Live account” izvēlieties reģionu, uz kuru vēlaties pārvietot savu kontu, un uzklikšķiniet uz “Accept”.

Uzmanību! Reģionu varat nomainīt vienu reizi trīs mēnešu laikā. Tas nozīmē, ka gadījumā, ja ir izvēlēts nepareizs reģions, jums būs jāgaida 3 mēneši, lai atkal mainītu reģionu. Ja esat izvēlējies nepareizu reģionu, bet nevēlaties gaidīt, tad varat izveidot pilnīgi jaunu kontu, to uzreiz reģistrējot attiecīgajā reģionā.

Ja jūsu “Xbox” konts ir reģistrēts pareizajā reģionā, bet “Xbox Live Gold” abonements tomēr netika pievienots kontam, tad nomainiet lapā Xbox.com pēc noklusējuma atzīmēto reģionu. Izvēlieties pēc noklusējuma to pašu reģionu, kurā ir reģistrēts jūsu “Xbox” konts: https://live.xbox.com/Shell/ChangeLocale

“Xbox” dāvanu karšu izmantošana

“Xbox” naudas kartes ir iespējams aktivizēt tikai atbilstošajā reģionā: RUB kartes – Krievijas reģionā, GBP kartes – Anglijas reģionā, EUR kartes – reģionos, kuros oficiālā valūta ir eiro utt.

“Xbox Live Gold” abonementu var ērti iegādāties mūsu e-veikalā.